Project
Author


Jean-Louis Chanéac







Photography Étienne Revault


In 1967, Jacques Couëlle (1902—1996) built a residential house for industrialist Jean-Jacques Goupil in a forest east in Chevreuse, west of Paris. The troglodyte-like house is situated on a standstone quarry and offers a breahtaking view. The architect opted for a rather sensual building plan with soft wall inclinations. The swimming pool is a central point organ to this house. From both floors, the house’s inhabitations can experience it through glass windows. This project was directed in parralel to his Castellaras-Le-Neuf commission.



About


WASURETA is supported by multiple sources including books, press and online articles which all are available upon request.


Legal


This website and its content is copyright of WASURETA. Any reproduction of part or all of the content is prohibited.

© 2020 WASURETA All Rights Reserved